Centrul de diagnostic si tratament al tulburarilor urinare

Retentia de urina. Cum o investigam. Cum o rezolvam.

Blocarea urinei in vezica cu imposibilitatea de a urina poarta numele de retentie completa de urina. Senzatia de a urina exista, vezica este plina, ca urmare nu este vorba de un „blocaj renal” ci de unul vezical. Cauzele pot fi uretra (strictura), prostata marita de volum sau vezica cu contractilitate scazuta. Cauzele pot fi si combinate de exemplu un adenom de prostata care ingusteaza uretra concomitent cu o vezica mai „lenesa”.  Intrebarea in acest caz este daca tratez prostata rezolv urinarea sau, vezica, care va ramine tot lenesa, tot nu va putea goli urina din interior?

Proba urodinamica, care masoara presiunile din aparatul urinar inferior poate aduce date „din interior” care sa lamureasca aceasta dilema. Poate fi o sursa importante de date in a decide daca operatia de prostata este utila reluarii urinarii sau nu. Pentru mai multe detalii, consultati site-ul  consult-urodinamica.ro.

Tratamentele pentru reluarea evacuarii urinei pot fi medicamente, sondaj intermitent sau tratament operator. Pentru mai multe detalii, consultati site-ul  retentie-urinara.ro.

Sunteti tanara si pierdeti urina ?

Sunteti tanara si pierdeti urina ?

Clinica Evomed va ofera un pachet de exercitii Kegel cu biofeedback

detalii

Autoevaluare

Va oferim patru chestionare pentru autoevaluarea starii de sanatate:

detalii

Urodinamica

Investigarea urodinamica implica masurarea presiunilor din sfincterelor ce asigura continenta urinara si din vezica urinara, in timpul umplerii cat si al golirii, metoda cunoscuta sub numele de urodinamica.

detalii

Urodinamica in imagini

Va prezentam cateva imagini din timpul procesului de urodinamica.

detalii

Cum se desfasoara o consultatie de urologie

Afla mai multe informatii despre etapele desfasurarii unei consultatii de urologie.

detalii