Centrul de diagnostic si tratament al tulburarilor urinare

Vezica neurologica – ce este si cum se trateaza

Vezica neurologica grupeaza sub acest titlu tulburarile urinare care apar la pacientii sau pacientele care au afectiuni neurologice: accident vascular cerebral, scleroza multipla, boala Parkinson, Alzheimer, traumatismele vertebrale, neuropatia periferica, neuropatia diabetica, mielitele, sindromul de coada de cal. Tulburarile urinare sunt variate de la pierderi de urina, urinat des, chiar foarte des pina la golire incompleta a vezicii si retentie de urina.

Felul in care functioneaza vezica, felul in care se relaxeaza si se contracta muschiul ei si raportul acestuia cu functia sfincterelor, poate fi studiat de testele urodinamice.

In clinica noastra putem pune un diagnostic complet al vezicii neurologice folosind testele urodinamice. Pentru mai multe detalii, accesati site-ul  www.consult-urodinamica.ro. Acestea pot fi simple, neinvazive (debitmetria si reziduul mictional masurat ecografic) pina la cistometrie si studiul debit-presiune care folosesc catetere care masoara presiunea din vezica si din rect.

In clinica noastra pacientii sunt rugati sa faca un bilant al volumelor urinate si al eventualelor pierderi de urina folosind un calendar mictional cu care sa vina la consultatie.

Sunteti tanara si pierdeti urina ?

Sunteti tanara si pierdeti urina ?

Clinica Evomed va ofera un pachet de exercitii Kegel cu biofeedback

detalii

Autoevaluare

Va oferim patru chestionare pentru autoevaluarea starii de sanatate:

detalii

Urodinamica

Investigarea urodinamica implica masurarea presiunilor din sfincterelor ce asigura continenta urinara si din vezica urinara, in timpul umplerii cat si al golirii, metoda cunoscuta sub numele de urodinamica.

detalii

Urodinamica in imagini

Va prezentam cateva imagini din timpul procesului de urodinamica.

detalii

Cum se desfasoara o consultatie de urologie

Afla mai multe informatii despre etapele desfasurarii unei consultatii de urologie.

detalii