Centrul de diagnostic si tratament al tulburarilor urinare

Adenomul de prostata. Tulburarile urinare si solutii pentru ele.

Marirea in volum a prostatei poate reprezenta un obstacol in calea eliminarii urinei. Pacientul incepe sa observe ca jetul urinar este mai slab, sau intrerupt, ca dureaza mai mult timp golirea vezicii sau ca trebuie sa astepte ceva timp sa porneasca urinarea. Uneori ramine cu senzatia ca vezica nu s-a golit complet. Aceasta golire vezicala incompleta poate duce la urinare mai deasa. In general insa urinarea deasa nu este urmarea adenomului de prostata ci urmarea unei vezici mai sensibile.

Tratarea simptomelor urinare determinate de marirea in volum a prostatei are ca obiectiv principal imbunatatirea jetului urinar si golirea completa a vezicii urinare. Urinarea frecventa si/sau urinarea noaptea au alte solutii de tratament. Tratarea prostatei nu rezolva si urinarile dese sau urinarea noaptea.

In clinica noastra abordarea tulburarilor urinare determinate de adenomul de prostata se face prin masurarea ecografica a volumului prostatic si a volumului de urina restanta in vezica dupa urinare, prin masurarea debitului urinar (debitemetrie – foto). Se recolteaza sumar de urina si PSA si pacientul este revazut cu rezultatele pentru recomandarea tratamentului.

Sunteti tanara si pierdeti urina ?

Sunteti tanara si pierdeti urina ?

Clinica Evomed va ofera un pachet de exercitii Kegel cu biofeedback

detalii

Autoevaluare

Va oferim patru chestionare pentru autoevaluarea starii de sanatate:

detalii

Urodinamica

Investigarea urodinamica implica masurarea presiunilor din sfincterelor ce asigura continenta urinara si din vezica urinara, in timpul umplerii cat si al golirii, metoda cunoscuta sub numele de urodinamica.

detalii

Urodinamica in imagini

Va prezentam cateva imagini din timpul procesului de urodinamica.

detalii

Cum se desfasoara o consultatie de urologie

Afla mai multe informatii despre etapele desfasurarii unei consultatii de urologie.

detalii