Centrul de diagnostic si tratament al tulburarilor urinare

PACHETE SERVICII MEDICALE

 

Pachet  – URINEZI NOAPTEA – urinarea noaptea, mai ales in cazul in care fiecare urinare se face cu cite un volum mai mare de 200 ml, are cauze mixte, urologice, vasculare, cardiologice, fiind necesar ca pacientul sau pacienta sa aiba o evaluare complexa inainte de a se decide tratamentul. Pachetul de consult va contine: consult urologic cu debitmetrie urinara, ecografie aparat urinar si sumar de urina, consult cardiologic cu masurarea TA si EKG si ecografie cardiaca. Ar trebui sa completati un calendar al urinarilor pe 2-3 zile.

 

Pachet – Urinez des, am senzatia ca pierd daca nu ajung repede la toaleta (INCONTINENTA CU URINARE DEASA) – cel mai probabil este ca aveti o „vezica hiperactiva”, adica mai sensibila si care se contracta cind este pe jumatate plina fara a mai astepta si controlul creierului care spune ca inca nu e cazul de a urina. Pachetul de consult va cuprinde: consult urologic cu debitmetrie urinara, ecografie vezica si reziduu postmictional, sumar de  urina. Ar trebui sa completati un calendar al urinarilor pe 2-3 zile.

 

Pachet – Pierd urina la tuse, stranut, ris sau la alergare sau la schimbarea pozitiei (INCONTINENTA URINARA DE EFORT)– este o tulburare care apare mai ales la femei. Aparitia ei este favorizata de numarul de nasteri dar are si o componenta familiala, mostenita. Poate apare si la barbatii operati de prostata sau cu afectiuni neurologice. Pachetul de consult va contine: consult urologic cu examen genital si testarea contractiei perineale, ecografie vezicala si de reziduu postmictional si sumar de urina, consult ginecologic cu ecografie (pentru femei). Ar trebui sa completati un calendar al urinarilor pe 2-3 zile.

 

Pachet – Am dureri in abdomen cu vezica plina, urinez des ca sa scap de durere, volumele urinate sunt mici, analizele de urina ies sterila cu toate ca mi se spune ca am cistita si mi se dau mereu antibiotice (CISTITA INTERSTITIALA, DURERE VEZICALA CRONICA) – este o afectiune rara dar care altereaza grav calitatea vietii. Apare mai frecvent la femei. Nu se cunoasate cauza dar este acceptata ideea ca durerea este determinata de un mucus alterat al vezicii care nu apara vezica de propria urina, care este acida, astfel propria urina devenind dureroasa pentru vezica urinara. Pachetul de consult va contine: consult urologic cu ecografie aparat urinar , Sumar de urina, examen ginecologic . Ar trebui sa completati un calendar al urinarilor pe 2-3 zile.

 

Pachet VEZICA NEUROLOGICA – in cazul in care aveti tulburari urinare (urinat des, urinat noaptea de multe ori sau jet urinar slab si senzatia de golire incompleta) si o afectiune neurologica (accident vascular cerebral, boala Parkinson, mielita, mielomeningocel, spina bifida, scleroza multipla, Alzheimer), este foarte probabil ca simptomele dumneavoastra sa nu se datoreze prostatei (la barbati) sau rupturii de perineu (la femeie), ci sa fie urmarea afectiunii neurologice, ceea ce medical poarta numele de vezica neurologica. Pachetul de consult va contine: consult urologic cu debitmetrie urinara, reziduu urinar ecografic si sumar urina. Ar trebui sa completati un calendar al urinarilor pe 2-3 zile.

 

Pachet PROLAPS GENITAL LA FEMEIE – consult ginecologic cu medic specializat in tratarea prolapsului genital, consult urologic si reziduu postmictional ecografic pentru tulburarile urinare din prolapsul genital, sumar urina. Ar trebui sa completati un calendar al urinarilor pe 2-3 zile.

 

Pachet SARCINA – consult ginecologic si ecografie (transvaginala sau abdominala in functie de virsta sarcinii), secretie vaginala, Papanicolau;  in caz de tulburari urinare consult urologic, ecografie renala si sumar de urina pe stick.

 

Pachet – controleaza prostata (ADENOM PROSTATIC, PROSTATITA) – pentru prostata este recomandat un consult anual pentru barbati peste 45 de ani. Pachetul de consult va contine: consult urologic, ecografie prostata, debitmetrie, ecogarfie de reziduu postmictional, discutie despre viata sexuala, sumar de urina, PSA. Atunci cind este cazul va contine si o discutie despre optiunile de tratament si despre oportunitatea si beneficiile operatiei comparativ cu tratamentele nechirurgicale.

 

Pachet RETENTIE DE URINA – in cazul in care ati suferit o retentie de urina pentru care s-a montat sonda urinara si doriti sa aflati daca puteti urina fara sonda sau daca ar trebui sa suferiti o operatie de prostata ca sa puteti urina din nou. Pachetul de consult va contine: consult urologic, ecografie aparat urinar (rinichi, vezica, prostata), probe urodinamice in vederea extragerii sondei urinare; prima consultatie de control gratuita.

 

Pachet EDUCATIE SEXUALA ADOLESCENTI – discutie cu ginecolog si urolog si eventual psiholog.

 

Pachet CONSULT GINECOLOGIC – eco transvaginal, test Papanicolau, secretie vaginala

 

Pachet CONSULT CARDIOLOGIC – EKG, profil lipidic, eco cardiac

Sunteti tanara si pierdeti urina ?

Sunteti tanara si pierdeti urina ?

Clinica Evomed va ofera un pachet de exercitii Kegel cu biofeedback

detalii

Autoevaluare

Va oferim patru chestionare pentru autoevaluarea starii de sanatate:

detalii

Urodinamica

Investigarea urodinamica implica masurarea presiunilor din sfincterelor ce asigura continenta urinara si din vezica urinara, in timpul umplerii cat si al golirii, metoda cunoscuta sub numele de urodinamica.

detalii

Urodinamica in imagini

Va prezentam cateva imagini din timpul procesului de urodinamica.

detalii

Cum se desfasoara o consultatie de urologie

Afla mai multe informatii despre etapele desfasurarii unei consultatii de urologie.

detalii