Centrul de diagnostic si tratament al tulburarilor urinare

Dr. Andrei Manu Marin

 

Medic primar urolog, doctor in stiinte medicale, specialist in neuro-urologie

Varsta: 50 de ani, casatorit, 2 copii.

Calificari:

  • Peste 18 ani de experienta ca urolog (urologie generala , uro-oncologie, transplant renal, si urologie, incontinenta urinara, vezica neurologica).
  • Peste 10 ani de experienta in neuro-urologie si in domeniul urodinamicii (cistomanometrie, studii de presiune/debit, video-urodinamica, 5 ani de experienta in tratarea incontinentei urinare si a vezicii hiperactive prin stimulare electrica, stimulare magnetica, controlarea vezicii urinare, biofeedback si fizioterapie).
  • Cercetator, timp de 1 an, in cadrul Clinicii de Urologie, condusa de Prof. Ph. Van Kerrebroeck , de la Spitalul Academic, din Maastricht, Olanda.
  • Rezidentiat in uroneurologie, in cadrul Clinicii de Uro-neurologie, condusa de Prof. Clare J. Fowler, Spitalul National de Neurologie si Neurochirurgie, Universitatea College London, UK.
  • Cursuri introductive si avansate de laparoscopie, in cadrul Universitatii de Medicina din Timisoara, Prof. Pilar Laguna Pes, de la Universitatea din Amsterdam.
  • Training in GCP, GCP Avansat si Management de proiect in cercetare clinica, in cadrul Scolii de Cercetare Clinica Viena, Austria.
  • Initiere si dezvoltare site www.cistita.ro, dedicat informarii pacientilor cu privire la  incontinenta urinara, vezica neurologica, vezica hiperactiva si BPH.
  • Generarea de expertize medicale pacientilor din cadrul organizatiei umanitare “Societatea de Scleroza Multipla din Romania” .
  • Membru al Comitetului pentru Promovarea Neuro-urologiei, Societatea Internationala de Continenta.
  • Membru al Comitetului de Educare –  Societatea Internatinala de Continenta.

Experienta profesionala:

Octombrie 2000 – present

  • Chirurg urolog, neuro-urologist, sef de departament  – Sectia de Urologie din cadrul Spitalului “Profesor Dr. D. Gerota”, din Bucuresti, Romania.

Iulie 1999 – Iulie 2000

  • Cercetator in cadrul Spitalului Academic din Maastricht, Olanda. Sef de departament: Prof. Dr. Ph.V.van Kerrebroeck, professor in urologie.

Aprilie 1995 – Iulie 1999

  • Chirurg urolog in cadrul Clinicii de Urologie si Transplant Renal, Spitalul Academic Fundeni, Bucuresti. Sef de departament: Prof. Dr. Ioanel Sinescu, profesor in urologie.
  • Am trecut cu brio examinarea pentru certificarea ca urolog senior (06.1999).
  • Am ocupat pozitia de asistent universitar al Catedrei de Urologie, in cadrul Universitatii de Medicina “Carol Davilla”, Prof. Dr. Universitar: Eugeniu Proca, profesor in urologie. (09.1995).
  • Am absolvit si am fost certificat ca specialist in urologie (01.1995).

Doctorat:

Iulie 2003

  • Am prezentat cu success lucrarea de doctorat, la Universitatea de Medicina si Farmacie Carol Davilla, cu tema “ Diagnosticarea si tratarea vezicii neurogenice pentru pacientii cu leziuni ale coloanei vertebrale”.

Cercetare:

1 Iulie 1999 – 1 Iulie 2000

  • Am obtinut o bursa acordata de Asociatia Europeana de Neurologie, in urma careia am lucrat ca cercetator in cadrul departamentului condus de Prof. Ph. Van Kerrebroeck. Efectuand studii de videourodinamica, am dezvoltat un protocol in “ Folosirea videourodinamicii in intelegerea comportamentului vezicii urinare – pentru vezica hiperactiva”.

Septembrie 2002 – Decembrie 2002

  • Am dezvoltat ideea de organizare a unui studiu de prevalenta a incontinentei la pacientele de sex feminin. Pentru a pune in practica acest concept, am format un chestionar, am alcatuit  un grup de medici pentru efectuarea studiului si am colaborat cu un statician pentru analizarea datelor prelevate. Studiul “ Prevalenta incontinentei urinare la femeile active profesional din Romania” este primul studiu pe aceasta tema, facut in Romania, si a fost prezentat in cadrul Societatii Internationale Francofone de Urodinamica, congres ce a avut loc la Bruxelles, in anul 2002, si in cadrul Congresului Roman de Urologie din Timisoara, to in anul 2002.

Studii clinice:

  • Protocol 8401060, pentru OAB, Protocol FC 4485 ALTESS, pentru BPH, Protocol IC 351 LY 450190, pentru ED, Protocol 8501016/1562, pentru vezica neurologica, Protocol 8405010/ EUDRACT: 2004-001275-19, pentru OAB la copii, Protocol REDUCE- ARY 40006, pentru BPH/PC.

Studii medicale:

Septembrie 1983 – Septembrie 1989

  • Student la medicina in cadrul Universitatii de Medicina si Farmacie Carol Davilla, din Bucuresti, Romania.

Decembrie 1989 – Noiembrie 1991

  • Internship in Programul de Rezidentiat la diferite spitale din Bucuresti, cu specializari, prin rotatie, in: Pediatrie, Ortopedie, Obstetrica si Ginecologie.

Decembrie 1991 – Ianuarie 1995

  • Am terminat perioada de rezidentiat in cadrul Departamentului de Urologie si Transplant Renal, al Spitalului Academic Fundeni, din Bucuresti, si, astfel, am fost certificat ca specialist in urologie. Directorul de program: Prof. Dr. Eugeniu Proca, professor in urologie.

Membru:

  • Sunt membru al Asociatiei Europene de Urologie (European Association of Urology – EAU), Socientatea Internationala de Continenta (International Continence Society – ICS), Societatea Internationala a Maduvei Spinarii (International Spinal Cord Society –ISCoS ), Societatea Europeana pentru Medicina Sexuala (European Society for Sexual Medicine – ESSM) si al Asociatiei Romane de Urologie (ARU).

Congrese:

  • Am participat la numeroase congrese medicale international: Congresul 1998 EAU din Barcelona, Congresul 1999 DUA din Gronningen, Olanda, Cogresul 2000 EAU din Bruxelles,  Prima Intalnire Europeana ESU, in 2001, la Budapesta, Congresul 2002 AFU din Paris, Congresul SIFUD 2002, din Bruxelles, Congresul ICS 2002, din Heidelberg, Germania, Congresul ICS 2003, din Florenta, Congresul ICS 2004, din Paris, Congresul IUGA 2005, din Copenhaga, Congresul ISCoC 2004 din Atena, Congresul ISCoS 2005 din Munchen, Congresul ICS 2007 din Rotterdam, Congresul ESOU 2008 din Berlin, Congresul ICS din Cairo, Congresul EAU 2009, din Stockholm, Congresele Internatinale ARU din 2000, 2001 si 2007, din Bucuresti, ICS 2011 Glasgow, ICS 2013 Barcelona.

Cunostine limbi straine:

  • Foarte bune cunostinte de limba engleza (IELTS – puctaj 7.5)
  • Foarte bune cunostine de limba franceza ( TEF – “niveau superieur/intermediaire”).

Sunteti tanara si pierdeti urina ?

Sunteti tanara si pierdeti urina ?

Clinica Evomed va ofera un pachet de exercitii Kegel cu biofeedback

detalii

Autoevaluare

Va oferim patru chestionare pentru autoevaluarea starii de sanatate:

detalii

Urodinamica

Investigarea urodinamica implica masurarea presiunilor din sfincterelor ce asigura continenta urinara si din vezica urinara, in timpul umplerii cat si al golirii, metoda cunoscuta sub numele de urodinamica.

detalii

Urodinamica in imagini

Va prezentam cateva imagini din timpul procesului de urodinamica.

detalii

Cum se desfasoara o consultatie de urologie

Afla mai multe informatii despre etapele desfasurarii unei consultatii de urologie.

detalii